شیمی کاربردی‎

ܓ₪ پاتوق مجازي كيمياگران دانشگاه سمنان ܓ₪

یخ معمولی حاصل انجماد آب است. آب دردمای صفر درجه سانتی گراد شروع به یخ بستن می کند . ولی نوع دیگری از یخ وجود دارد که به آن یخ خشک می گویند.

یخ خشک دی اکسید کربن منجمد است. این نوع یخ زمانی به وجود می آید که گاز دی اکسید کربن در فشار بالا تا دمای 80-درجه سانتی گراد سرد شود.
به این ترتیب دی اکسید کربن مستقیما″ از حالت گازبه شکل جامد در می آید. یخ خشک شبیه برف است، ولی می توان دانه های آن را متراکم کرد و به شکل قطعات کوچک و بزرگ در آورد. این نوع یخ بسیار بزرگ است.

از آنجا که نقطه انجماد یخ خشک بسیار پایین است از آن برای انجماد و سرد سازی مواد غذایی،داروهها و غیره استفاده می شود.
این ماده در دمای معمولی بدون اینکه به مایع تبدیل شود،مستقیما″ از حالت جامد به حالت گازی شکل در می آیدو بخار می شود.
به همین دلیل از یخ خشک برای تولید مه و بخاردر فیلمها برنامه های تلویزیونی صحنه تئاتر و غیره استفاده می شود.

+نوشته شده در سه شنبه هشتم فروردین 1391ساعت19:48توسط منوچهر خصالي | |